x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova chiar crede ce spune despre un atac NUCLEAR impotriva Rusiei?

Moscova chiar crede ce spune despre un atac NUCLEAR impotriva Rusiei?

28 Feb 2018   •   14:38
Moscova chiar crede ce spune despre un atac NUCLEAR impotriva Rusiei?

Armata americană invata forţele armate ale ţărilor europene cum sa utilizare armele nucleare tactice împotriva Federaţiei Ruse, a lansat seful diplomatiei de la Kremlin, Serghei Lavrov, potrivit căruia însuşi faptul că SUA dispun, pe teritoriul Batranului contine, de arme tactice gata oricand sa fie folosite, reflectă o poziţie agresivă.

 

Existenta unui astfel de arsenal in Europa "reprezintă doar o relicvă a războiului rece, ci şi o poziţie foarte agresivă", a insistat Lavrov, vorbind la o conferinţă privind dezarmarea la Geneva. Ministrul rus a acuzat SUA că pastreaza un număr insemnat de rachete, incalcand acord major de dezarmare nucleară.

"Dezarmarea nucleară este obstrucţionată şi de păstrarea armelor nucleare americane nestrategice în Europa, însoţită de o practică destabilizatoare a unor 'misiuni nucleare comune'", a afirmat şeful diplomaţiei ruse, care susţine că, în cadrul acestor misiuni, printr-o încălcare gravă a Tratatului de neproliferare nucleară, ţări membre NATO - ce nu sunt puteri nucleare - participă la planificarea utilizării armelor nucleare americane nestrategice şi sunt implicate în dezvoltarea unor competenţe în acest sens.

"Ar trebui să fie clar pentru toată lumea că americanii antrenează forţele armate ale ţărilor din Europa pentru utilizarea armelor nucleare tactice împotriva Rusiei", a subliniat ministrul de externe rus, citat de presa din tara lui.

"Rusia nu are desfăşurate arme tactice, nu procedează la teste pentru aplicarea lor. Am concentrat muniţia existentă la bazele centrale de stocare pe teritoriul nostru naţional", a adaugat Lavrov. "Sper ca europenii să poată spune un 'Nu' hotărât amplasării celor mai puternice arme de distrugere în masă pe teritoriul ţărilor lor şi care aparţin, între altele, singurului stat ce le-a folosit deja împotriva populaţiei din Hiroshima şi Nagasaki", a spus diplomatul, cu aluzie la SUA. AGERPRES

×