x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile secrete ruse ar avea înregistrări video compromiţătoare cu Trump

Serviciile secrete ruse ar avea înregistrări video compromiţătoare cu Trump

11 Ian 2017   •   14:13
Serviciile secrete ruse ar avea înregistrări video compromiţătoare cu Trump

Rusia nu deţine materiale compromiţătoare cu privire la preşedintele ales al SUA, Donald Trump, sau la fosta sa rivală democrată Hillary Clinton, iar dovezile invocate în acest sens de şefii serviciilor americane de informaţii sunt "total false", a afirmat miercuri Kremlinul, transmit Reuters şi AFP. 

"Kremlinul nu are niciun 'kompromat' cu privire la Trump", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, folosind un termen moştenit din jargonul sovietic ce desemna informaţii compromiţătoare culese împotriva unor persoane susceptibile să fie şantajate. 

Marţi seara doi oficiali americani au relatat că şefii a patru agenţii de informaţii ale SUA i-au prezentat lui Trump o serie de documente clasificate din care ar reieşi între altele că agenţi secreţi ruşi se află în posesia unor informaţii compromiţătoare în ce-l priveşte. 

Potrivit New York Times, ar fi vorba inclusiv de detalii "grafice" privind activităţile lui Trump cu nişte prostituate la un hotel din Moscova, filmate de serviciul secret rus pentru a avea cu ce să-l şantajeze pe viitor. 

Cu câteva ore înainte de prima sa conferinţă de presă de după alegerea sa la Casa Albă, la 9 noiembrie, Donald Trump a respins aceste relatări, afirmând că sunt "invenţii". AGERPRES

×