x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sikorski dezminte informațiile conform cărora Putin i-ar fi propus premierului Tusk să 'împartă Ucraina'

Sikorski dezminte informațiile conform cărora Putin i-ar fi propus premierului Tusk să 'împartă Ucraina'

21 Oct 2014   •   10:15
Sikorski dezminte informațiile conform cărora Putin i-ar fi propus premierului Tusk să 'împartă Ucraina'
Fostul șef al diplomației poloneze, Radoslaw Sikorski, a declarat că unele dintre afirmațiile sale, conform cărora președintele rus Vladimir Putin i-ar fi propus premierului polonez Donald Tusk împărțirea Ucrainei, au fost interpretate greșit, informează agerpres.

'Unele dintre declarațiile mele au fost interpretate în mod excesiv. Confirm, Polonia nu participă la anexări', a notat Sikorski într-o postare pe Twitter.

De asemenea, într-un text postat cu câteva minute mai târziu, Sikorski, în prezent președinte al Seimului, camera inferioară a parlamentului de la Varșovia, a amintit că 'Vladimir Putin a vorbit public despre Ucraina ca despre un stat artificial, în timpul summitului NATO de la București, din 2008'.

Luni, 20 octombrie, publicația americană Politico l-a citat pe Sikorski, care ar fi afirmat că președintele Rusiei i-ar fi propus Poloniei să împartă teritoriul Ucrainei. ''Putin vrea ca Polonia să trimită trupe în Ucraina. Au fost semnale pe care ei ni le-au trimis. Noi știm că ei se gândesc la aceasta de mai mulți ani'', a afirmat Sikorski, citat luni de presa internațională.


×