x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore nu mai înmatriculează mașini începând cu februarie 2018

Singapore nu mai înmatriculează mașini începând cu februarie 2018

24 Oct 2017   •   10:35
Singapore nu mai înmatriculează mașini începând cu februarie 2018

Singapore, unul dintre cele mai scumpe locuri unde îți poți cumpăra o mașină, nu va mai permite înamatricularea de noi mașini începând cu februarie 2018, dar a afirmat că va mări numărul mașinilor destinate transportului în comun, scrie The Guardian.

Guvernul va tăia rata anuală de creștere a numărului automobilelor de la 0,25% la 0%, potrivit autorităților de reglementare în transporturi. „Având în vedere constrângerile de spațiu, este o perspectivă limitată cu privire la expansiunea rețelelor de transporturi și de șosele”, a anunțat Autoritatea de Transport.

Orașul a 5,6 milioane de oameni a impus deja o cotă în privința numărului de autovehicule vândute și numărul celor aflate pe șoselele sale, evitând aglomerația masivă în trafic, specifică altor orașe asiatice.

Singapore a impus deja o taxă pentru cei care își doresc să-și cumpere o mașină, numită „certificat de drept”. Acest certificat este valabil 10 ani, iar prețul normal al acestuia este de 37,000 de dolari.

O Toyota Corolla Altis, un sedan cu cinci uși, poate costa în jur de 81,500 de dolari în Singapore, preț care include și certificatul necesar pentru a putea cumpăra o mașină. Astfel, un autoturism din gama medie costă în Singapore de patru ori mai mult decât în SUA.

Singapore a extins rețeaua feroviară cu 30% și a adăugat noi rute și capacități pentru rețeaua de autobuze. În prezent, Singapore are una dintre cele mai eficiente infrastructuri din lume.

×
Subiecte în articol: singapore infrastructura masini