x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: A început asaltul final împotriva ultimului fief al Statului Islamic

Siria: A început asaltul final împotriva ultimului fief al Statului Islamic

01 Mar 2019   •   21:55
Siria: A început asaltul final împotriva ultimului fief al Statului Islamic

Forţele democratice siriene (FDS), dominate de luptători kurzi şi angajate în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), au lansat vineri asaltul final împotriva ultimei baze a jihadiştilor în Siria, estul ţării, a anunţat purtătorul de cuvânt al FDS, relatează AFP.

''După evacuarea a mii de civili şi a camarazilor noştri deţinuţi la Baghouz, operaţiunea de curăţare a ultimului bastion al SI a început în această seară la 18.00 (16.00 GMT)'', a anunțat Mustafa Bali pe Twitter.

FDS, susţinute de o coaliţie internaţională anti-SI, condusă de SUA, au lansat o ofensivă împotriva bazei jihadiste în septembrie şi urma să-şi suspende operaţiunile în urmă cu mai mult de două săptămâni, acuzând SI de folosirea civililor ca "scuturi umane".

Mii de oameni, mai ales femei şi copii, au părăsit de o săptămână zona, redusă la mai puţin de un kilometru pătrat în sectorul Baghouz.

Vineri, zeci de persoane au fost îmbarcate la bordul a şase camioane, fiind a şaptea operaţiune de evacuare din 20 februarie, a declarat o echipă a AFP la faţa locului.

De la începutul lunii decembrie, peste 50.000 de persoane au părăsit ultimul fief jihadist, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: isis siria asalt