x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria. Atentat cu mașină-capcană în Lattakia

Siria. Atentat cu mașină-capcană în Lattakia

19 Aug 2017   •   16:20
Siria. Atentat cu mașină-capcană în Lattakia

Un atentat cu un vehicul-capcană s-a produs sâmbătă în oraşul sirian Lattakia (340 km de Damasc), pe coasta mediteraneană, aflată sub controlul forţelor guvernamentale, a relatat canalul de televiziune Al-Manar şi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), care consemnează mai mulţi răniţi potrivit Reuters. 

Explozia maşinii la bordul căreia se afla o cantitate importantă de explozibili s-a produs în cartierul periferic Tashreen al acestui oraş din centrul unei zone locuită de comunitatea alawită, din care face parte şi preşedintele Bashar al-Assad, a relatat postul de televiziune Al-Manar, apropiat mişcării Hezbollah din Liban. 

Potrivit OSDO, mai mulţi răniţi sunt în stare critică, dar încă nu se ştie numărul exact al victimelor. Conform unor surse, cel puţin două persoane au murit în urma atentatului. 

La sud de oraşul de coastă Lattakia se află baza rusă Hmeimim, aflată în centrul efortului militar al Moscovei în sprijinul regimului Al-Assad, o intervenţie care a schimbat situaţia în războiul din Siria, soldat cu peste 320.000 de morţi în şase ani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atentat masina capcana lattakia siria