x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SIRIA. Aviația a efectuat lovituri aeriene în Ghouta Orientală

SIRIA. Aviația a efectuat lovituri aeriene în Ghouta Orientală

23 Iul 2017   •   11:50
SIRIA. Aviația a efectuat lovituri aeriene în Ghouta Orientală

Avioane militare siriene au efectuat duminică mai multe lovituri aeriene în provincia Ghouta Orientală, la est de capitala Damasc, la o zi după ce armata siriană a declarat o încetare a focului în zonă, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), potrivit Reuters. 

Şase lovituri aeriene au vizat oraşele Douma şi Ain Terma din provincia Ghouta Orientală, care se află sub controlul rebelilor sirieni. 

OSDO a menţionat că sâmbătă, după intrarea în vigoare a încetării focului în Ghouta Orientală, situaţia a fost relativ calmă. 

Tot sâmbătă, avioane militare siriene au efectuat bombardamente asupra poziţiilor grupării jihadiste Statul Islamic la est de Raqqa (nordul Siriei), într-o zonă apropiată de cea în care operează forţele kurde susţinute de SUA. 

Atacurile din oraşul Maadan şi satul Bir al-Sabkhawi, situate în apropierea limitei administrative cu provincia Deir Ezzor (estul Siriei), au 'distrus mai multe baze şi vehicule' aparţinând grupării jihadiste. 

Armata siriană a recuperat deja părţi importante de teritoriu în zona rurală a provinciei Raqqa. Loviturile aeriene lansate sâmbătă au fost efectuate în apropiere de zona unde operează Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă a luptătorilor kurzi susţinută de SUA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria aviatie bombardament ghouta orientala