x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Cel puţin 20 de civili, ucişi în lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale la Raqqa

Siria: Cel puţin 20 de civili, ucişi în lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale la Raqqa

28 Mai 2017   •   16:15
Siria: Cel puţin 20 de civili, ucişi în lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale la Raqqa

Cel puţin 20 de civili au fost ucişi în lovituri aeriene lansate de coaliţia internaţională condusă de SUA asupra convoiului lor lângă oraşul sirian Raqqa (nord), a informat duminică agenţia de presă oficială siriană Sana, preluată de Xinhua. 

Avioane de război ale coaliţiei au vizat sâmbătă vehicule care transportau civili din Raqqa către oraşele Ratleh şi Kasrah sâmbătă, a precizat Sana. 

Numărul civililor ucişi în raiduri aeriene ale coaliţiei internaţionale a crescut recent ca urmare a intensificării atacurilor aeriene americane asupra Raqqa, capitala de facto a grupării Statul Islamic (SI), şi a altor bastioane ale SI în nordul şi estul Siriei. 

Joia trecută, 35 de civili au fost ucişi în lovituri aeriene americane asupra oraşului Mayadeen din provincia Deir al-Zour. 

Guvernul de la Damasc a denunţat în mod repetat atacurile care vizează civili, considerând operaţiunea condusă în Siria de coaliţia internaţională antiteroristă ca fiind "ilegală".

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: siria Raqqa