x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria:"Zeci de familii" au ieşit din sectorul asediat din Alep folosind un coridor umanitar

Siria:"Zeci de familii" au ieşit din sectorul asediat din Alep folosind un coridor umanitar

30 Iul 2016   •   18:05
Siria:"Zeci de familii" au ieşit din sectorul asediat din Alep folosind un coridor umanitar

"Zeci de familii" care locuiau într-un sector asediat controlat de rebeli din Alep au ieşit sâmbătă din această zonă, folosind unul dintre coridoarele umanitare deschise de regim, informează agenţia oficială Sana, preluată de AFP.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a informat la rândul său despre ieşirea, sâmbătă, "a unui număr de civili" din sectorul de est, sub asediu, al metropolei siriene printr-un coridor din cartierul Salahedin.

"Zeci de familii au ieşit dimineaţă din cartierele de est din Alep prin coridoarele deschise pentru evacuarea cetăţenilor asediaţi de grupările teroriste", a indicat Sana, folosind denumirea utilizată de regim pentru a-i desemna pe rebeli.

"Soldaţii i-au primit şi i-au transportat cu autobuzul în direcţia unor adăposturi temporare", a precizat agenţia.

Sana a mai scris că pe lângă aceste familii "a ieşit şi un grup de femei de peste 40 de ani din cartierele din estul Alepului prin coridorul Salahedin" care este traversat de linia de demarcaţie, între sectoarele de est sub controlul rebelilor şi cele de vest, ocupate de regim.

De asemenea, agenţia relatează şi că o serie de combatanţi şi-au predat armele, fără a le preciza numărul.

Sana a publicat fotografii cu femei îmbrăcate în negru însoţite de de copii în apropierea soldaţilor sau urcând în autobuz.

Postul oficial Al-Ikhbariya a difuzat şi imagini cu câteva femei şi copii care traversau o stradă de-a lungul căreia puteau fi văzute imobile devastate de violenţe.

După săptămâni de bombardamente şi de asediu, şi cu acordul aliatului său rus, regimul a deschis coridoare pentru a-i încuraja pe civili şi combatanţii care vor să depună armele să iasă din cartierele rebele, cu obiectivul de a cuceri în întregime al doilea oraş al ţării.

În sectorul rebel din Alep sunt asediaţi de la 17 iulie circa 250.000 de locuitori, care duc lipsă de numeroase produse de bază.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria alep