x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soldatul împuşcat lângă clădirea Parlamentului canadian a murit

Soldatul împuşcat lângă clădirea Parlamentului canadian a murit

22 Oct 2014   •   20:27
Soldatul împuşcat lângă clădirea Parlamentului canadian a murit

Soldatul canadian rănit miercuri dimineaţa de tiruri lansate de indivizi neidentificaţi lângă clădirea Parlamentului din Ottawa a decedat în urma rănilor suferite, au anunţat surse oficiale citate de AFP.

În acelaşi timp, un membru al gărzii de securitate de la Parlament a fost rănit în schimbul de focuri declanşat după pătrunderea în clădire a unul până la trei atacatori, a menţionat într-o postare pe reţeaua Twitter ministrul muncii, Jason Kenney. Un atacator a fost ucis de poliţie.

Poliţia din Ottawa a anunţat pe Twitter că investighează trei incidente armate produse miercuri în capitală, unul la monumentul războiului lângă care stătea de gardă soldatul ucis, al doilea la clădirea Parlamentului şi al treilea la un centru comercial din apropiere, precizează Reuters. Toate cele trei sunt situate la distanţe de câteva sute de metri una de alta, în centrul capitalei.

Pe de altă parte, apărarea aeriană americano-canadiană Norad a fost plasată în stare de alertă 'pentru a putea răspunde cu rapiditate' în cazul unui incident aerian ce ar putea fi legat de atacurile de la Ottawa, a declarat pentru AFP un responsabil al Pentagonului.

Premierul Stephen Harper se afla în momentul incidentului chiar în Parlament, unde asista la o reuniune a aleşilor din Partidul său conservator. În momentul de faţă premierul este în siguranţă, fiind evacuat din perimetru, şi urmează să facă declaraţii mai târziu în cursul zilei, a spus purtătorul de cuvânt Jason MacDonald

×