x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Solistul rock Bob Geldof se oferă să găzduiască patru familii de refugiaţi

Solistul rock Bob Geldof se oferă să găzduiască patru familii de refugiaţi

04 Sep 2015   •   19:09
Solistul rock Bob Geldof se oferă să găzduiască patru familii de refugiaţi

Solistul rock şi activistul umanitar irlandez Bob Geldof s-a oferit vineri să primească în găzduire patru familii de refugiaţi şi a denunţat în acelaşi timp politicile care au dus la declanşarea crizei imigranţilor în Europa, conform AFP.

"Jeanne (soţia sa) şi cu mine suntem gata să primim imediat trei familii în reşedinţa noastră din Kent (sud-estul Angliei) şi încă o familie în apartamentul nostru de la Londra", a declarat artistul pentru postul de radio irlandez RTE. "Nu pot să suport ceea ce se întâmplă" în aceste zile cu aceşti oameni, a adăugat el.

Bob Geldof a criticat autorităţile europene pe care le consideră responsabile pentru moartea micuţului Aylan, copilul în vârstă de 3 ani al cărui cadavru a fost adus de valuri pe o plajă din Turcia. "Mă încearcă un sentiment profund de ruşine şi de trădare atunci când mă gândesc la diferenţa dintre ceea ce suntem şi ceea ce credeam că suntem (...) Este eşecul politicilor care au condus la această dezonoare", a susţinut el.

Geldof, fost solist al trupei punk-rock irlandeze The Boomtown Rats, este cunoscut şi pentru activismul său politic, în special pentru eforturile sale de combatere a sărăciei în Africa. În 1984, împreună cu Midge Ure, a înfiinţat superformaţia de caritate Band Aid cu scopul de a strânge bani pentru combaterea foametei în Etiopia. Cei doi au organizat în anul următor superconcertul de caritate Live Aid, percum şi concertele Live 8 din 2005.

Peste 300.000 de refugiaţi au traversat Marea Mediterană de la începutul acestui an, iar peste 2.600 şi-au găsit sfârşitul în valuri, conform datelor publicate de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

×