x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania: Opt responsabili din poliţie, inculpaţi pentru violenţele de la referendumul din 2017, din Catalonia

Spania: Opt responsabili din poliţie, inculpaţi pentru violenţele de la referendumul din 2017, din Catalonia

05 Sep 2019   •   18:43
Spania: Opt responsabili din poliţie, inculpaţi pentru violenţele de la referendumul din 2017, din Catalonia

Opt responsabili spanioli din poliţie au fost inculpaţi pentru presupusa lor implicare în violenţele care au marcat referendumul interzis pentru autodeterminare din octombrie 2017, din Catalonia, au anunţat joi autorităţile judiciare, relatează AFP. Imaginile cu aceste violenţe şi persoanele rănite au făcut înconjurul lumii, contribuind la pătarea imaginii Spaniei în timpul crizei separatiste catalane.

Într-un document transmis de tribunalul superior din Catalonia, un judecător i-a citat pe „agenţii direct responsabili pentru operaţiunile concrete realizate în fiecare din birourile de vot care fac obiectul anchetei (...) în calitate de inculpaţi”. Cei opt responsabili, ale căror grade nu au fost precizate, sunt convocaţi între 9 şi 11 octombrie la Palatul de Justiţie din Barcelona.

Forţele de securitate naţionale şi poliţia regională au primit ordin să împiedice desfăşurarea acestui referendum, interzis de Justiţie.

În cadrul procesului istoric al liderilor catalani, care s-a desfăşurat în iunie la Madrid, înalţi responsabili ai poliţiei naţionale au apărat acţiunile forţelor de ordine.

Ei au reproşat poliţiei regionale că nu a închis birourile de vot, lăsând poliţia naţională şi garda civilă în faţa rezistenţei organizate a mii de persoane, relatează AFP.

AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: Catalonia Barcelona