x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spectaculos. Empire State Building luminat în verde

Spectaculos. Empire State Building luminat în verde

18 Iul 2015   •   11:21
Spectaculos. Empire State Building luminat în verde

Empire State Building a fost iluminat în verde vineri seară, celebrând astfel Eid al Fitr, sărbătoarea musulmană care pune capăt Ramadanului, transmite AFP.

Celebra clădire marchează astfel de câţiva ani Eid al Fitr, "este o iluminare anuală", a declarat AFP un purtător de cuvânt al Empire State Building. Zgârie-norul sărbătoreşte anual în culori importante date religioase: Paştele în culori pastelate, Hanuka în albastru şi alb, iar Crăciunul în roşu şi verde. Clădirea este iluminată şi pentru numeroase alte evenimente. În 10 iulie a fost albastră, albă şi roşie în cinstea victoriei echipei feminine de fotbal la Cupa Mondială, iar Ziua Mondială a Oceanului din 8 iunie a fost marcată cu culorile violet, albastru şi alb.

Când nu se sărbătoreşte un eveniment deosebit, vârful clădirii este iluminat în alb.

Empire State Building, proprietate privată, primeşte anual, din lumea întreagă, sute de cereri de iluminare pentru diferite cauze şi evenimente. Nu abordează public felul în care îşi desfăşoară procesul de selecţie. În schimb, nu acceptă niciodată cereri pentru campanii politice, personalităţi, organizaţii religioase sau evenimente personale, încheie AFP.

×
Subiecte în articol: ramandan Eid al Fitr