x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spionul Skripal ar fi fost otrăvit prin intermediul sistemului de ventiație a mașinii sale

Spionul Skripal ar fi fost otrăvit prin intermediul sistemului de ventiație a mașinii sale

de Oana Pavelescu    |    19 Mar 2018   •   16:18
Spionul Skripal ar fi fost otrăvit prin intermediul sistemului de ventiație a mașinii sale

Serghei Skripal și fiica lui Yulia este posibil să fi fost otrăviți prin intermediul sistemului de ventilație a mașinii fostului spion, au declarat surse din poliție pentru postul american de televiziune ABC News, relatează 7sut7.be. Poliția britanică a lansat un apel prin care cer tuturor cărora au văzut vehiculul spionului în ziua în care acesta a fost otrăvit, să se prezinte la poliție.

Anchetatorii presupun că otrava care era sub formă de praf, să fi fost împrăștiată prin intermediul sistemului de ventilație al mașinii lui Skripal.

Serviciile secrete britanice nu au nicio îndoială în privința originii ruse a agentului neurotoxic, o otravă care face parte din familia ”Novitchock” (nou venit, în limba rusă). Acesta a fost conceput de cercetătorii sovietici și utilizat în anii 1970-1980, în timpul Războiului rece dintre Europa de vest și estul comunist.

____________________________

 

 

______________________________

Experții occidentali cunosc puține lucruri despre această neurotoxină și mai ales despre antidotul ei. Criminologul și chimistul Michelle Carlin, a declarat pentru AFP că se există foarte puține informații despre chimia din spatele acestui compus.

Serghei Skripal și fiica lui se află internați în continuare în spital, în stare critică, după ce au fost găsiți în stare de inconșiență, pe o bancă din orașul Salisbury.

Londra a acuzat fățiș Moscova că l-a otrăvit pe fostul spion, a decretat sancțiuni împotriva Rusiei și a expulzat 23 de diplomați.

Rusia susține că este nevinovată și a ripostat cu expulzarea mai multor diplomați britanici și amenință cu închiderea British Council.

×