x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sportul, soluția pe care Merkel o propune pentru integrarea refugiaților

Sportul, soluția pe care Merkel o propune pentru integrarea refugiaților

05 Mar 2016   •   17:48
Sportul, soluția pe care Merkel o propune pentru integrarea refugiaților

Refugiaţii s-ar putea integra mai bine în societatea germană prin implicarea în sporturi de echipă, precum fotbalul şi handbalul, a declarat sâmbătă cancelarul german Angela Merkel, în mesajul său săptămânal, transmite DPA.

"Ar trebui să profităm de disponibilitatea antrenorilor şi a instructorilor de a le oferi o şansă acestor oameni care au venit la noi ca refugiaţi. Sporturile de echipă se deosebesc tocmai prin faptul că trebuie să faci front comun. Poate că (refugiaţii) încă nu au o bună cunoaştere a limbii, dar au o bună cunoaştere a regulilor comune", a spus Merkel. Echipele acţionează în vederea atingerii unui obiectiv comun, care întăreşte şi sporeşte încrederea în propriile forţe, condiţii preliminarii pentru integrarea într-o societate nouă, a mai adăugat Merkel.

Pe de altă parte, într-un interviu publicat sâmbătă de Bild am Sonntag, citat de Reuters, cancelarul german a spus că autorităţile de la Atena trebuie să-şi îndeplinească rapid promisiunea de a oferi cazare pentru 50.000 de refugiaţi, iar Uniunea Europeană ar trebui să-i ajute pe greci în acest demers.

"Iniţial, Grecia ar fi trebuit să creeze 50.000 de locuri de cazare pentru refugiaţi până la sfârşitul lui 2015. Restanţa trebuie soluţionată acum cu viteza fulgerului, deoarece guvernul grec trebuie să garanteze o cazare decentă" pentru migranţi, a mai spus ea. "Ştiu, din discuţiile mele cu premierul grec Alexis Tsipras, că el doreşte să facă acest lucru, dar şi că are nevoie de ajutorul nostru, şi din acest motiv UE trebuie şi va sprijini Grecia în semn de solidaritate", a adăugat cancelarul german.

Merkel a mai spus că Austria şi ţările balcanice sunt în mare parte de vină pentru situaţia din Grecia, deoarece au decis în mod unilateral controale la frontiere. Tsipras a acuzat Austria şi ţările balcanice că "distrug Europa" prin impunerea restricţiilor la frontiere, în încercarea de a încetini afluxul de migranţi care încearcă să ajungă din Grecia în nordul Europei.


Sursa: AGERPRES 

×