x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgență în mai multe regiuni din Japonia. Restricțiile vor fi mai relaxate decât în țările europene

Stare de urgență în mai multe regiuni din Japonia. Restricțiile vor fi mai relaxate decât în țările europene

07 Apr 2020   •   12:56
Stare de urgență în mai multe regiuni din Japonia. Restricțiile vor fi mai relaxate decât în țările europene

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat stare de urgenţă pentru o lună, în şapte regiuni din ţară, inclusiv Tokyo şi Osaka, pentru a limita pandemia cu coronavirus, transmite agenţia de presă japoneză Kyodo. Decizia va intra în vigoare de mâine și va ține până la data de 6 mai. 

Guvernatorii regionali vor lua măsuri de prevenţie mai ferme, de la îndemnarea cetăţenilor să stea în casă şi până la închiderea şcolilor. Nu vor fi însă aplicate sancțiuni legale pentru nerespectarea lor.

Întrucât legislația niponă limitează măsurile care pot fi luate de autorități, măsurile de restricție nu vor duce la izolări stricte, precum cele din mai multe state europene. 

"Am decis să declar stare de urgenţă deoarece am ajuns la un punct în care răspândirea infectărilor a devenit rapidă, s-a extins în ţară şi riscă să aibă un impact grav asupra vieţilor oamenilor şi a economiei", a delcarat Shinzo Abe în parlament.

Locuitorii din zona metropolitană Tokyo (prefecturile Tokyo, Chiba, Kanagawa şi Saitama), şi din Osaka, Hyogo şi Fukuoka vor trebui renunţe la ieşirile din casă care nu sunt esenţiale. Deplasările la cumpărături şi spitale, precum şi naveta sunt permise.

Premierul a mai spus că nu va reduce orarul trenurilor.

În Japonia sunt 3.906 de infectari confirmate și 92 de decese.

 

×
Subiecte în articol: japonia Shinzo Abe coronavirus