x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite solicită reducerea nivelului de nicotină din țigări

Statele Unite solicită reducerea nivelului de nicotină din țigări

01 Aug 2017   •   14:43
Statele Unite solicită reducerea nivelului de nicotină din țigări

Guvernul Statelor Unite ale Americii pledează pentru a micșora nivelul de nicotină din țigări până la nivelul în care nu mai provoacă dependență, relatează The Independent. În anunțarea acestui plan, Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) a menționat că țigările încă reprezintă principala cauză a bolilor și deceselor în Statele Unite, cauzând mai mult de 480.000 de morți în fiecare an.

„Numărul copleșitor de decese și boli atribuite țigărilor este cauzat de dependența de țigări, unicul produs legal de consum, care utilizat intenționat, va omorî jumătate din consumatorii pe termen lung.”, a declarat comisarul FDA, Scott Gottlieb. „Dacă nu schimbăm acest traseu, 5,6 milioane de tineri vor muri prematur de la consumul de tutun.”, a mai spus acesta.

Este prima dată când guvernul a solicitat modificarea cantității de nicotină prezentă în țigări. FDA nu poate nici reduce nivelul de nicotină la zero, nici nu poate interzice țigările.

O alternativă a țigărilor convenționale o reprezintă țigările electronice. „În timp ce mai e nevoie de multă cercetare referitor la aceste produse și riscurile pe care le pot avea, acestea pot prezenta, de asemenea, beneficii pe care trebuie să le luăm în considerare.”, a mai spus Scott Gottlieb.

×