x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite sunt pe punctul de a suspenda discuţiile cu Rusia privind Siria

Statele Unite sunt pe punctul de a suspenda discuţiile cu Rusia privind Siria

29 Sep 2016   •   23:00
Statele Unite sunt pe punctul de a suspenda discuţiile cu Rusia privind Siria

Secretarul de stat american John Kerry a anunţat joi că SUA sunt pe punctul de a suspenda discuţiile cu Rusia privind conflictul sirian, din cauza reluării războiului la Alep, relatează AFP şi Reuters.

"Suntem pe punctul de a suspenda discuţiile deoarece este iraţional ca în contextul bombardamentelor care au loc (la Alep) să încercăm să luăm lucrurile în serios", a declarat Kerry la Washington.

"Este unul dintre acele momente în care va trebui să luăm în considerare alte alternative, cu excepţia cazului în care părţile aflate în conflict arată în mod clar că sunt dispuse să ia în calcul o abordare mai eficientă", a adăugat el.

"Nu există nicio noţiune sau semn al unui obiectiv serios cu ceea ce se întâmplă în prezent", a afirmat Kerry la adresa Rusiei, aliat al regimului sirian, fără însă a menţiona Moscova în mod explicit.

Miercuri, John Kerry l-a atenţionat în timpul unei conversaţii telefonice pe omologul său rus Serghei Lavrov că SUA ar putea îngheţa orice cooperare pe marginea conflictului din Siria, dacă Moscova nu va pune capăt bombardamentelor sale asupra oraşului Alep, a anunţat Departamentul de Stat american.

După zece zile de la eşecul ultimului acord de încetare a focului în Siria, Kerry a informat Rusia că "SUA se pregătesc să-şi suspende angajamentul bilateral cu Rusia asupra Siriei, în mod concret punerea în funcţiune a unui centru comun de coordonare militară" împotriva jihadiştilor, aşa cum a fost prevăzut în acordul ruso-american semnat la Geneva în 9 septembrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia sua siria john kery