x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Islamic revendică atacul cu cuțit din Rusia

Statul Islamic revendică atacul cu cuțit din Rusia

19 Aug 2017   •   17:34
Statul Islamic revendică atacul cu cuțit din Rusia

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-un comunicat atacul comis sâmbătă în Surgut, Siberia, unde un bărbat a înjunghiat mai multe persoane în plină stradă, înainte de a fi lichidat, informează AFP şi DPA. 

Organizaţia ultraradicală, care a revendicat şi atentatele din Spania, soldate cu 14 morţi şi peste 120 de răniţi, subliniază că "atacatorul din oraşul Surgut este un soldat al SI", potrivit unui comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq. 

Un individ, înarmat cu un cuţit, a fost împuşcat de poliţia rusă după ce a înjunghiat opt persoane în plină stradă la Surgut, oraş în Siberia, au anunţat sâmbătă dimineaţa anchetatori ruşi, citaţi de DPA şi AFP. Autorul a fost identificat, a anunţat ulterior poliţia regională, afirmând că pista unui "atentat terorist" nu este cea privilegiată. 

"Versiunea că atacul ar fi un atentat terorist nu este principala noastră versiune", a declarat poliţia locală pentru Interfax, adăugând că l-a identificat pe atacator şi examinează în prezent eventualele sale antecedente psihiatrice. 

Acest atac intervine la o zi după un atac similar în Finlanda, unde un individ a înjunghiat mortal două persoane şi a rănit alte opt în oraşul Turku (sud-vest). 

Spania a fost joi şi vineri ţinta a două atentate separate, la Barcelona şi Cambrils, în Catalonia (nord-est), soldate cu cel puţin 14 morţi şi 120 de răniţi.

AGERPRES

×