x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Steagul Kosovo, la Parlamentul European

Steagul Kosovo, la Parlamentul European

29 Mai 2008   •   00:00

Ministerul sîrb de Externe a trimis un protest vehement Parlamentului European (PE), după ce steagul "statului independent Kosovo" a fost arborat în cadrul vizitei unei delegaţii kosovare la Bruxelles, relatează B92 în pagina electronică.



16:43 • Ministerul sîrb de Externe a trimis un protest vehement Parlamentului European (PE), după ce steagul "statului independent Kosovo" a fost arborat în cadrul vizitei unei delegaţii kosovare la Bruxelles, relatează B92 în pagina electronică.

Incidentul s-a petrecut miercuri, în timpul vizitei unei delegaţii din Kosovo la Parlamentul European, pentru a prezenta noua Constituţie a provinciei.

"Aceasta este o afişare absolut inadmisibilă. Kosovo nu este un stat independent, Uniunea Europeană nu a recunoscut Kosovo, dar anumite state din nefericire au făcut acest lucru", a declarat ministrul de Externe, Vuk Jeremici, pentru televiziunea sîrbă RTS.

Jeremici a adăugat că reprezentanţii ministerului se află în permanentă legătură cu eurodeputaţi din Grecia, Spania, Cipru, Slovacia şi România, state care nu au recunoscut declaraţia unilaterală de independenţă a Kosovo.

"Conform procedurii PE, am trimis un protest diplomatic vehement şi credem că ne putem aştepta ca astfel de incidente să nu se mai întîmple", a subliniat ministrul de Externe.

Deputaţii kosovari, cu steagul "statului independent Kosovo" pe fundal, au anunţat Parlamentul European că o dată ce Constituţia "statului independent Kosovo" va deveni lege pe 16 iunie, "sistemul definit de acest document va fi implementat în teritoriu".

×
Subiecte în articol: externe kosovo