x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Steven Spielberg AVERTIZEAZĂ! Ce a declarat regizorul american în cadrul forumului dedicat lagărului de la Auschwitz

Steven Spielberg AVERTIZEAZĂ! Ce a declarat regizorul american în cadrul forumului dedicat lagărului de la Auschwitz

27 Ian 2015   •   11:12
Steven Spielberg AVERTIZEAZĂ! Ce a declarat regizorul american în cadrul forumului dedicat lagărului de la Auschwitz

Regizorul american Steven Spielberg a atenţionat împotriva creşterii intoleranţei şi a urii împotriva minorităţilor, în cadrul unui forum la care cineastul a vorbit în faţa a peste 100 de supravieţuitori ai lagărului de concentrare de la Auschwitz, relatează DPA, conform Agerpres.

În ajunul comemorării a 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist, Spielberg a participat la Cracovia la o conferinţă sponsorizată de Fundaţia Shoah, pe care regizorul a fondat-o în 1994.

'Dacă sunteţi evreu azi sau o persoană care crede în libertatea de religie, de exprimare şi de expresie, ştiţi că, la fel ca multe alte grupuri, ne confruntăm din nou cu demonii intoleranţei', a afirmat regizorul în cadrul manifestării, al cărei motto a fost 'Trecutul este prezent'.

Potrivit lui Spielberg, cel mai bun mod de a combate intoleranţa este 'de a face ceea ce supravieţuitorii au făcut deja: să îşi amintească şi să nu uite niciodată'.

×
Subiecte în articol: steven spielberg Auschwitz lagar forum