x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studiu Oxford: Trump este mai psihopat decât Hitler

Studiu Oxford: Trump este mai psihopat decât Hitler

23 Aug 2016   •   15:38
Studiu Oxford: Trump este mai psihopat decât Hitler

Donald Trump este mai psihopat decât Hitler, spune un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea Oxford.

Psihologul Dr. Kevin Dutton a clasificat trăsăturile psihopatice ale candidatului Republican cât şi alte pesonaje din istorie folosindu-se de un instrument psihometric, Psychopathic Personality Inventory – Revised (PPI-R).

Conform PPI-R scorul lui Trump este de 171 cu două puncte mai mult decât Adolf Hitler.

Saddam Husein a obţinut cel mai mare scor, 189, în timp ce Hillary Clinton a obţinut scorul de 152.

Margaret Thatcher, are136 points, iar regina Elizabeth, 130.

Pentru stabilirea scorului se analizează mai multe trăsături ca de pildă: neînfricare, răceala, egocentrismul, duritatea, încrederea în sine, carisma, lipsa de onestitate, deficitul de empatie şi conştiinţa.

"Unele dintre aceste trăsături ca neînfricarea sau imunitatea la stres pot fi bune. Altele precum învinuirea altora sau lisa grijii pentru viitor, au o influenţă negativă. Cei care au sânge rece pot avea influentă şi bună şi rea asupra unui lider", a declarat Dutton.

"Atât marii lideri şi marii dictatori au un scor mai mare decât al restului populaţiei pentru trăsăturile psihiologice, însă combinaţia de însuşiri determină succesul. De pildă pentru cineva care are un scor mare pentru a deveni lider, curajul şi sângele rece pot determina un lider să ia măsuri lipsite  de milă. Dacă aceste trăsături sunt însoţite de învinuirea celorlalţi ar putea fi un demagog capabil de genocid.

Trump l-a depăşit pe Hiter la factori precum influenţa socială şi dominanţa fără teamă pe când Hitler era stapânit de egocentrism machiavelic şi sânge rece.

Hillary Clinton îl depăşeste pe împăratul roman Nero la trăsături precum egocentrism machiavelic.

 

×