x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA ar putea pierde un eventual razboi cu China

SUA ar putea pierde un eventual razboi cu China

11 Dec 2017   •   07:56
SUA ar putea pierde un eventual razboi cu China

Corporatia americana de studii stiintifice RAND a elaborat un raport, care ajunge la concluzia ca armata Statelor Unite “nu este suficient de antrenata si pregatita” si poate pierde un potential conflict militar cu China sau cu Rusia, a anuntat postul de televiziune CNBC.

 

In opinia analistilor americani, China si Rusia “emana un pericol la adresa intereselor de securitate nationala” a SUA. “Aprecierile formulate de autorii raportului arata ca fortele SUA pot pierde urmatorul razboi, chiar daca raportul de trupe este net in favoarea Statelor Unite, fiind de 2,7 la 1 in cazul Chinei si de 6 la 1 in cel al Rusiei”, precizeaza sursa citata.

Expertii sunt de parare ca vinovata de situatia creata este reducerea bugetului apararii. “Mentinerea capacitatii de lupta a armatei, astfel incat sa raspunda ambitioasei strategii de securitate a SUA, nu a fost niciodata ceva usor. dar in ultimul timp s-a transformat intr-o misiune extrem de dificila. Suprapunerea acestei situatii peste epoca taierilor de cheltuieli ne-a adus in fata unei necunoscute: nu stim daca soldatii nostri vor putea duce la indeplinire sarcinile trasate”, se arata in raport.

Contactat de CNBC, Pentagonul nu a furnizat nici un comentariu pe marginea respectivului raport. Dar, potrivit televiziunii mentionate, studiul a fost partial finantat chiar de Ministerul american al apararii, ceea ce inseamna ca institutia este la curent cu continutul acestuia.

×
Subiecte în articol: rand raport armata sua razboi china rusia