x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au atins pragul de 100 de milioane de oameni vaccinaţi împotriva coronavirusului

SUA au atins pragul de 100 de milioane de oameni vaccinaţi împotriva coronavirusului

02 Mai 2021   •   12:00
SUA au atins pragul de 100 de milioane de oameni vaccinaţi împotriva coronavirusului

SUA au atins o etapă optimistă cu privire la viitor. Au vaccinat peste 100 de milioane de oameni împotriva coronavirusului, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Acest lucru înseamnă că aproape 40% din populaţia adultă s-a vaccinat, însă pentru imunizarea în masă e nevoie de atingerea unui procent de 70%.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au anunţat, sâmbătă, că aproximativ 146,2 milioane de persoane au primit în SUA cel puţin o doză de vaccin COVID-19, inclusiv aproximativ 103,4 milioane de persoane care au fost complet vaccinaţi cu monodoza de la Johnson & Johnson sau cu două doze de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Centrele administrează în medie aproximativ 2,55 milioane de doze pe zi, o scădere de aproximativ 25%, faţă de vârful de 3,38 milioane raportat pe 13 aprilie.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis iniţial să fie administate 100 de milioane de doze până la cea de-a 100-a zi de funcţie şi ulterior a ridicat acest obiectiv la 200 de milioane de doze.

Statele Unite au îndeplinit acest punct de referinţă pe 22 aprilie, cu o săptămână înainte de termenul limită auto-impus de preşedinte.

×
Subiecte în articol: vaccinare sua