x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Doi morți și sute de case inundate în Houston din cauza furtunii Imelda

SUA: Doi morți și sute de case inundate în Houston din cauza furtunii Imelda

20 Sep 2019   •   12:31
SUA: Doi morți și sute de case inundate în Houston din cauza furtunii Imelda

Furtuna tropicală Imelda a adus ploi torenţiale în zona Houston, statul Texas și a provocat moartea a cel puţin două persoane, în timp ce salvatori în bărci au scos sute de persoane din maşini înghiţite de ape. Aeroportul internaţional din Houston a anulat curse şi zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA a anunţat că se aşteaptă până la 45 de centimetri de ploaie în unele zone până astăzi după-amiază.

Ed Gonzalez, şeriful comitatului Harris, care include Houston, a afirmat că un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a rămas blocat în maşina pe care o conducea şi care a fost luată de ape. Cealaltă victimă a murit electrocutată la sud-est de Houston în timp ce încerca să-şi ducă la adăpost calul.

Aeroportul Intercontinental George Bush din Houston a oprit toate zborurile timp de aproximativ două ore, iar guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a decretat stare de urgenţă în peste zece comitate.

Sute de şoferi au rămas blocaţi în vehicule pe mai multe şosele principale din Houston, care au fost inundate. Pompierii, poliţia şi cetăţeni au mers cu ajutorul bărcilor şi a vehiculelor de teren pentru a salva persoane blocate în case din cauza nivelului apelor în creştere.

Circa 100.000 de persoane au rămas fără energie electrică în Houston şi sud-estul Texasului, conform datelor oferite de companiile de electricitate, în timp ce activitatea la rafinăriile de petrol din zonă a fost încetinită sau oprită.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtună