x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Donald Trump a îngheţat importul de trofee de elefanţi, la o zi după ce administraţia sa anunţase emiterea de permise

SUA: Donald Trump a îngheţat importul de trofee de elefanţi, la o zi după ce administraţia sa anunţase emiterea de permise

18 Noi 2017   •   20:00
SUA: Donald Trump a îngheţat importul de trofee de elefanţi, la o zi după ce administraţia sa anunţase emiterea de permise

Donald Trump a îngheţat vineri seara importul de trofee de elefanţi ucişi în Zimbabwe şi Zambia, la doar 24 de ore după anunţul foarte controversat al administraţiei sale potrivit căruia îi va reautoriza în acest sens pe vânătorii americani, transmite AFP.


Asociaţii de apărare a animalelor şi mediului din Statele Unite şi din întreaga lume au protestat, începând de joi, contra deciziei de reautorizare, care înlătura o interdicţie impusă de precedenta administraţie a lui Barack Obama.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat, pe Twitter, îngheţarea deciziei asupra trofeelor până când va revizui toate faptele legate de conservare şi a promis să revină curând cu informaţii.

"Am discutat cu preşedintele şi credem amândoi că sunt esenţiale conservarea şi populaţiile (de animale) sănătoase. În consecinţă (...), eliberarea permiselor este îngheţată cât timp decizia este analizată", a arătat, într-un comunicat, Ryan Zinke, ministrul american al resurselor naturale.

AFP notează că Trump pare a fi ţinut cont de valul cvasiunanim de indignare în ce priveşte decizia iniţială, care oferea din nou posibilitatea vânătorilor americani să se întoarcă în SUA, de exemplu, cu picioare sau capete de elefanţi ori chiar colţi de fildeş.

Brigitte Bardot a denunţat decizia Washingtonului de a autoriza din nou importul de trofee provenind de la elefanţi ucişi în Zimbabwe şi în Zambia şi a afirmat că Donald Trump este "inapt să guverneze", într-o scrisoare adresată vineri preşedintelui american.

"Niciun despot din lume nu-şi poate asuma responsabilitatea de a ucide specii atât de vechi şi care fac parte din patrimoniul mondial al umanităţii", a scris fosta actriţă franceză după anunţul controversat al agenţiei federale americane care răspunde de chestiunea vânătorii şi a pescuitului.

U.S. Fish&Wildlife Service (USFWS) a anunţat joi că "va emite permise care autorizează trofeele de elefanţi vânaţi de plăcere în Zimbabwe până la 31 decembrie 2018", provocând numeroase critici din partea asociaţiilor de apărare a animalelor. AGERPRES

×