x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA doresc să-şi folosească bazele din Spania în operaţiunile de combatere a Ebola

SUA doresc să-şi folosească bazele din Spania în operaţiunile de combatere a Ebola

16 Oct 2014   •   15:56
SUA doresc să-şi folosească bazele din Spania în operaţiunile de combatere a Ebola

Statele Unite ale Americii au cerut guvernului de la Madrid permisiunea de a folosi bazele aeriene americane din Spania în operaţiunile sale de combatere a epidemiei de Ebola în Africa, a declarat joi o sursă din Ministerul Apărării spaniol, informează Reuters.

"Autorităţile americane au cerut într-adevăr Spaniei să-şi utilizeze bazele din ţară ca punct de tranzit pentru logistică şi inginerii care construiesc spitale de campanie în Liberia şi Sierra Leone", a precizat sursa citată.

Madridul urmează să aprobe solicitarea, a mai spus sursa menţionată.

"Niciunul dintre avioane nu va transporta pacienţi sau persoane suspectate că ar fi contractat Ebola sau care s-ar fi aflat în contact cu persoane infectate", a mai spus el. "Spania va putea inspecta avioanele şi pasagerii", a adăugat el.

Statele Unite desfăşoară până la 4.000 de militari în Africa de Vest pentru a ajuta la eforturile de stopare a răspândirii acestei boli letale.

O decizie urmează să fie anunţată vineri cu ocazia unei întrevederi la Washington între ministrul spaniol al apărării Pedro Morenes şi omologul său american Chuck Hagel.

Statele Unite au patru baze în Spania - la Moron de la Frontera lângă Sevilla, la Rota lângă Cadiz, în sudul Spaniei, la Torrejon de Ardoz lângă Madrid şi la Zaragoza, în partea de nord a ţării.

Febra hemoragică Ebola a dus la moartea a 4.493 de persoane din 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valabil până la 12 octombrie şi publicat miercuri la Geneva. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: ebola spania ebola sua ebola