x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA. Trump le-a transmis 'salutări călduroase' musulmanilor la încheierea Ramadanului

SUA. Trump le-a transmis 'salutări călduroase' musulmanilor la încheierea Ramadanului

25 Iun 2017   •   11:10
SUA. Trump le-a transmis 'salutări călduroase' musulmanilor la încheierea Ramadanului

Preşedintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă 'salutări călduroase' musulmanilor care celebrează Eid al-Fitr, sfârşitul Ramadanului, în contextul în care administraţia sa este criticată pentru intenţia de a se distanţa de orice sărbătorire a acestui moment, transmite AFP. 

"În numele poporului american, Melania şi cu mine le transmitem salutările noastre sincere musulmanilor care celebrează Eid al-Fitr", a precizat Trump într-un comunicat. "În timpul acestei sărbători, ne este reamintită importanţa milei, compasiunii şi bunătăţii", a adăugat el.

"Alături de musulmanii din întreaga lume, SUA îşi reînnoiesc angajamentul de a respecta aceste valori", a mai transmis Trump. 

În trecut, Casa Albă celebra această sărbătoare care marchează sfârşitul Ramadanului printr-un dineu sau o recepţie, o tradiţie născută în 1996 sub preşedinţia lui Bill Clinton. 

Însă secretarul de stat Rex Tillerson ar fi respins o astfel de solicitare a serviciilor sale de a organiza un asemenea eveniment în acest an. 

Trump a fost criticat pentru retorica sa ostilă faţă de musulmani în timpul campaniei prezidenţiale, când a făcut apel la supravegherea moscheilor din SUA şi a ameninţat că va interzice intrarea musulmanilor în ţară. 

La o săptămână după preluarea funcţiei, el a dat un decret care interzice venirea cetăţenilor din mai multe ţări majoritar musulmane, însă măsura a fost contestată în justiţie după ce a stârnit o polemică generală.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: trump ramadan