x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Un al patrulea deţinut executat în Arkansas în opt zile

SUA: Un al patrulea deţinut executat în Arkansas în opt zile

28 Apr 2017   •   11:21
SUA: Un al patrulea deţinut executat în Arkansas în opt zile

Un al patrulea deţinut condamnat la moarte a fost executat cu injecţie letală într-un interval de opt zile în statul Arkansas din sudul SUA, a informat joi mass-media locală, citată de agenţia DPA. 

Execuţia ucigaşului condamnat la moarte Kenneth Williams a fost iniţial întârziată câteva ore joi seară pentru a da timp Curţii Supreme a Statelor Unite să ia în considerare mai multe cereri de suspendare, a relatat Arkansas Democrat-Gazette. 

Dar suspendarea nu a fost acordată şi injecţia letală a fost în cele din urmă administrată la 22:52 (3:52 GMT vineri) în faţa unui număr de observatori mass-media. 

Williams a fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Cecil Boren de 57 de ani după ce a evadat din închisoare în 1999. El fusese deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei studente, Dominique Hurd. 

Potrivit guvernatorului statului Arkansas, Asa Hutchinson, moartea lui Williams - şi a altor trei deţinuţi înaintea lui în aprilie - arată "că sistemul nostru de legi în acest stat a funcţionat". 

Opt bărbaţi au fost iniţial programaţi să fie executaţi în Arkansas într-un interval de 11 zile începând de săptămâna trecută. 

Execuţiile au provocat o amplă bătălie juridică şi au fost condamnate de grupurile pentru drepturile omului, în timp ce statul s-a grăbit să le îndeplinească înainte de expirarea uneia dintre substanţele folosite în injecţiile letale. AGERPRES

×