x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Zeci de câini s-au întrecut la o competiție anuală de surfing din California

SUA: Zeci de câini s-au întrecut la o competiție anuală de surfing din California

08 Aug 2017   •   15:36
SUA: Zeci de câini s-au întrecut la o competiție anuală de surfing din California

Zeci de câini au demonstrat că își pot menține echilibrul, dar și calmul, într-o competiție internațională de surfing desfășurată în weekend în statul american California, informează luni UPI.

Exemplarele canine talentate, însoțite de stăpânii lor, au luat parte la cea de-a doua ediție a concursului anual World Dog Surfing Championship desfășurat pe plaja Linda Mar din Pacifica.

Animalele au fost împărțite în categorii, în funcție de greutate și au putut concura atât la proba solo cât și la cea de tandem, la categoria câine/câine sau la cea om/câine.

Treizeci și șase de câini au fost înscriși la competiția din acest an, de circa cinci ori mai mulți decât anul precedent.

 

Câinii practicanți de surfing au fost jurizați mai ales după timpul în care au reușit să se mențină în poziție dreaptă pe placa de surf.

 

''Este ceva subiectiv'', a declarat Sam Stahl, membru al juriului, potrivit sursei citate. "Este o senzație. Te interesează capacitatea de a sta în picioare, de a simți valul, de a se mișca odată cu el. Cauți stil. Cât de speriat sau cât de calm este câinele. Acest lucru face diferența'', a explicat el.

Toți câinii participanți la competiția de sâmbătă au fost obligați să poarte veste de salvare, însă unii și-au îmbunătățit ținuta purtând costume de scafandru, ochelari de soare sau abordând coafuri speciale.

Pe lângă competiția de surfing, câinii au avut ocazia să concureze în concursul de prindere a discului de frisbee sau a mingii, dar și să ia parte la o paradă de modă.

Voluntarii din cadrul Peninsula Humane Society i-au îndemnat pe spectatori să adopte câini, iar încasările obținute în urma evenimentului au fost donate în beneficiul unor animale sau organizațiilor non-profit pentru surfing.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: competitie caini