x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supravieţuitorii accidentului aviatic din Nepal descriu haosul

Supravieţuitorii accidentului aviatic din Nepal descriu haosul

13 Mar 2018   •   16:09
Supravieţuitorii accidentului aviatic din Nepal descriu haosul

Supravieţuitorii şi martorii accidentului aviatic din Nepal au descris momentele haotice în care avionul s-a prăbuşit, omorând cel puţin 49 de persoane, scrie BBC.  

Zborul, cu 71 de pasageri la bord, pe lângă personalul echipajului, s-a prăbuşit când încerca să aterizeze pe aeroportul Tribhuvan din Kathmandu.

Martorii au spus că a fost o bubuitură violentă, urmată de un tremur violent al avionului, în timp ce oamenii plângeau în interiorul avionului.

Cauza accidentului nu este clară încă, iar, în prezent, o anchetă se află în desfăşurare.

Aparatul care înregistrează datele despre zbor a fost preluat de la locul accidentului.

Acesta este cel mai grav accident aviatic din Nepal din ultimii ani, în ciuda unui istoric bogat, cu peste 70 de accidente în care au fost implicate avioane şi elicoptere, începând cu anul 1949, anul în care primul avion a aterizat acolo.

Majoritatea accidentelor au fost atribuite condiţiilor meteorologice rele, piloţilor neexperimentaţi şi întreţinerii neadecvate a avioanelor.

“După accident, am încercat să ies din avion, pentru că luase foc, dar nu puteam, mâna şi piciorul îmi erau blocate”, a spus un supravieţuitor, Keshav Pandey, pentru BBC Nepal.

“Mă aflam pe scaun pe parte uşii de urgenţă, aşa că poate am căzut când echipele de salvare au deschis uşa. După asta nu îmi amintesc nimic, îmi pierdusem cunoştinţa”.

“Era un foc imens afară, iar fumul începuse să intre în cabina noastră. Apoi a fost o explozie. Focul a fost stins, iar noi am fost salvaţi”, a spus un alt supravieţuitor, profesor în vârstă de 29 de ani, Sharin Ahmed.

“Deodată avionul s-a cutremuratviolent şi a fost o bubuitură puternică”, a spus Basanta Bohora de pe patul de spital. “Stăteam aproape de o fereastră şi am reuşit să o sparg”.

×