x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supravieţuitorii atacului armat din liceul din Santa Fe cer reforme privind accesul la armele de foc

Supravieţuitorii atacului armat din liceul din Santa Fe cer reforme privind accesul la armele de foc

26 Mai 2018   •   10:00
Supravieţuitorii atacului armat din liceul din Santa Fe cer reforme privind accesul la armele de foc

Supravieţuitorii atacului armat comis pe 18 mai într-un liceu din Santa Fe, în statul american Texas, au cerut vineri reforme privind accesul la armele de foc, relatează sâmbătă AFP.

Opt studenţi şi doi profesori au fost ucişi în urmă cu o săptămână la liceul din Texas când Dimitrios Pagourtzis, un elev de 17 ani al şcolii, a deschis focul asupra lor, rănind de asemenea alte 13 persoane.

Pentru prima dată după masacru, un grup de elevi a cerut public vineri restricţii privind accesul la arme, printre alte măsuri, pentru a lupta împotriva atacurilor armate.

"Realitatea, extrem de simplă, este că, dacă nu facem ceva, un alt oraş va fi distrus, la fel ca al meu", a declarat Megan McGuire, o elevă de la liceul din Santa Fe.

Tânăra a vorbit la o conferinţă de presă organizată de o filială a mişcării "March for Our Lives" (Marş pentru vieţile noastre). În februarie, supravieţuitorii atacului armat din liceul din Parkland, statul Florida, s-au mobilizat pentru a solicita o reglementare mai strictă asupra armelor de foc. Mişcarea lor a mobilizat mai mult de un milion de oameni care au ieşit în stradă la sfârşitul lunii martie pentru a protesta sub acest slogan.

Studenţii texani au afirmat că doresc reforme asupra sănătăţii mintale şi a siguranţei în şcoli, precum şi restricţii "de bun simţ" asupra armelor. Ei au cerut, de exemplu, verificarea mai strictă a antecedentelor înainte de a vinde o armă şi obligaţia de a păstra armele la domiciliu într-un loc sigur.

Elevii au promis de asemenea o serie de acţiuni pe parcursul verii, fără a face alte precizări.AGERPRES

×
Subiecte în articol: supravietuitori atac liceu santa fe