x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Surpriză: Trump l-a demis pe consilierul său pentru securitate naţională

Surpriză: Trump l-a demis pe consilierul său pentru securitate naţională

10 Sep 2019   •   20:30
Surpriză: Trump l-a demis pe consilierul său pentru securitate naţională

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi eliberarea din funcţie a consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, invocând „puternice dezacorduri” faţă de „multe dintre sugestiile sale”. Concomitent, Bolton sugerează că şi-a oferit singur demisia, informează agenţiile Reuters şi EFE.

„L-am informat aseară pe John Bolton că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Am avut puternice dezacorduri faţă de multe dintre sugestiile sale, la fel ca alţii din administraţie”, a scris Trump pe Twitter.

Bolton, cunoscut drept un adept al unei linii dure în politica externă americană, a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

Avansând o versiune diferită faţă de cea a preşedintelui, Bolton a scris pe Twitter: „Mi-am oferit aseară demisia şi preşedintele Trump a spus «hai să vorbim despre ea mâine»”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump bolton demisie