x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de rebeli evacuați din Ghouta au ajuns în provincia Idleb

Sute de rebeli evacuați din Ghouta au ajuns în provincia Idleb

23 Mar 2018   •   10:42
Sute de rebeli evacuați din Ghouta au ajuns în provincia Idleb

Sute de rebeli şi rudele acestora care au fost evacuaţi din fieful lor din enclava Ghouta Orientală, în baza unui acord cu regimul sirian, au ajuns vineri în provincia Idleb (nord-vest), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP. 

Peste 400 de combatanţi şi sute de civili au părăsit joi Harasta, unul dintre cele trei sectoare rebele din estul enclavei Ghouta Orientală, lângă Damasc, vizate de o ofensivă sângeroasă lansată de regimul sirian pe 18 februarie. 

Convoiul lor a sosit vineri dimineaţă în Idleb, ultima provincie care nu se află sub controlul regimului de la Damasc, a anunţat OSDO. 

În total, circa 1.500 de combatanţi rebeli şi 6.000 de membri ai familiilor lor trebuie să părăsească Harasta, în mai multe etape, a precizat agenţia oficială de presă Sana. 

Măsura intervine ca urmare a unui acord încheiat cu regimul preşedintelui Bashar Al-Assad, sub egida Rusiei, după ce teritoriile rebele din Ghouta au fost supuse unei ofensive devastatoare. 

În mai puţin de o lună de bombardamente aeriene şi de lupte pe teren, enclava rebelă s-a redus ca întindere, forţele regimului cucerind deja peste 80% din ea. 

Potrivit OSDO, peste 1.500 de civili, inclusiv 315 copii, au fost ucişi în bombardamente.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: idleb ghouta ghouta orientala rebeli