x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de zboruri anulate în Marea Britanie în acest weekend

Sute de zboruri anulate în Marea Britanie în acest weekend

15 Feb 2020   •   15:13
Sute de zboruri anulate în Marea Britanie în acest weekend

Easyjet şi British Airways au anunțat intenţia de a anula sute de curse aeriene în acest weekend, o măsură ce va afecta 10.000 de călători, din cauza unei furtuni puternice prognozată în Marea Britanie.

Furtuna Dennis ar putea aduce ploi abundente şi vânt puternic, au anunţat meteorologii, iar sute de case riscă să fie afectate de inundaţii.

Intemperiile ar putea afecta traficul feroviar şi rutier şi există de asemenea un risc de pene de curent.

Dennis loveşte Marea Britanie la o săptămână după ce furtuna Ciara a provocat haos şi a perturbat traficul.

În unele zone din Marea Britanie sunt aşteptate în două zile cantităţi de precipitaţii care cad în mod normal într-o lună, au indicat specialiştii, menţionând că
riscul de inundaţii este ridicat deoarece solul este saturat după intemperiile din weekendul anterior.

Ploi în cantităţi însemnate sunt prognozate în Yorkshire. Personalul militar a fost desfăşurat în sprijinul populaţiei din oraşul Calderdale, situat în nordul Angliei, care s-a confruntat cu inundaţii grave în timpul furtunii Ciara.

Potrivit prognozelor, furtuna va lovi în a doua parte a zilei de sâmbătă şi va continua duminică, fiind vizate cu precădere nordul şi sud-vestul Angliei şi Ţara Galilor.

Autorităţile au făcut apel la populaţie să îşi asigure mobilierul de grădină, în special trambulinele, după ce rafalele puternice de vânt de săptămâna trecută au ridicat în aer câteva astfel de obiecte care au aterizat pe liniile de cale ferată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Britanie furtuna zboruri anulate