x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taiwanul urmează sancţiunile ONU faţă de Coreea de Nord

Taiwanul urmează sancţiunile ONU faţă de Coreea de Nord

19 Sep 2017   •   14:45
Taiwanul urmează sancţiunile ONU faţă de Coreea de Nord

Taiwanul a suspendat exportul de ţiţei către Coreea de Nord, la fel cum a suspendat şi importul de haaine şi textile, pentru a se conforma rezoluţiilor ONU, o mişcare simbolică făcută de Taiwan pentru a arăta că este un membru responsabil al comunităţii internaţionale, scrie Reuters.

Taiwanul nu este membru al ONU, din cauza poziţiei Beijingului care consideră insula o simplă provincie chineză care nu este capabilă să aibă relaţii diplomatice oficiale. Cu toate acestea, Taiwan a arătat că urmează normele internaţionale, în ciuda faptului că nu este membră a ONU.

Pe 11 septembrie, Consiliul de Securitate ONU  a votat în unanimitate noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, după cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear, care a avut loc pe 3 septembrie, impunând suspendarea exportului de textile al Coreei de Nord şi limitarea importurilor de ţiţei către ţară.

Pentru a completa măsurile ONU, Taiwanul a afirmat că va suspenda exportul de gaze naturale lichefiate, ţiţei şi produse rafinate către Coreea de Nord, începând de marţi, potrivit unei declaraţii a Ministrului Economiei.

Între Taiwan şi Coreea de Nord există o mică relaţie comercială. Taiwanul a afirmat că exporturile către Coreea de Nord în primele şase luni ale acestui an au fost de doar 36,575 de dolari, o scădere cu 90% faţă de anii trecuţi.

×
Subiecte în articol: tawian coreea de nord sanctiuni onu