x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tânăra din Arabia Saudită arestată pentru cum era îmbrăcată a fost eliberată

Tânăra din Arabia Saudită arestată pentru cum era îmbrăcată a fost eliberată

20 Iul 2017   •   15:00
Tânăra din Arabia Saudită arestată pentru cum era îmbrăcată a fost eliberată

Tânăra din Arabia Saudită arestată pentru că apărea într-un clip purtând vestimentaţie “indecentă” a fost eliberată, după cum relatează The Guardian. Femeia, identificată ca fiind Model Khulood, a fost eliberată după ce a spus investigatorilor că videoclipul a fost postat pe reţeaua de socializare fără cunoştinţa ei.

“A fost eliberată fără taxă, iar cazul a fost închis de procuror”, spune un raport dat de Centrul de Comunicaţii Internaţionale din Arabia Saudită.

Clipul postat pe SnapChat, care o prezenta pe Khulood plimbându-se pe o alee dintr-un sit istoric purtând o fustă scurtă şi un top, a provocat reacţii violente care au culminat cu arestarea acesteia. Pe de altă parte, mulţi oameni i-au oferit suportul, făcând referire la vizita de luna trecută a lui Donald Trump, în timpul căreia Melania Trump şi fiica preşedintelui SUA, Ivanka Trump, au fost foarte apreciate de comentatorii din Arabia Saudită pentru eleganţa lor, chiar dacă nu purtau tradiţionalele voaluri.

“Dacă ar fi fost o străină, ar fi vorbit despre frumuseţea taliei sale şi despre încântătorii ei ochi. Dar pentru că este din Arabia Saudită vor să o aresteze”, a scris Fatima al-Issa, o susţinătoare a cauzei tinerei,  pe Twitter.

 

×