x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma dublează taxele de sejur pentru turişti

Roma dublează taxele de sejur pentru turişti

de Agerpres    |    01 Sep 2014   •   17:36
Roma dublează taxele de sejur pentru turişti

Municipalitatea din Roma a crescut, începând de azi, taxele turistice de sejur în hoteluri, cu peste 100 % în unele cazuri.

Hotelurile de una şi de două stele vor trece de la o taxă de doi euro pe zi de persoană la trei euro, creşterea fiind de 50%. Cele trei stele trec de la doi la patru euro, în timp ce patru stele trec de la trei la şase euro pe zi, în ambele aceste cazuri, fiind vorba despre o creştere de 100% a taxelor de sejur. Hotelurile cele mai luxoase, de cinci stele, vor trece de la o taxă de trei euro la una de şapte euro pe zi, în acest caz creşterea fiind de 133%.

"O parte din aceste taxe va contribui la îmbunătăţirea cazării turiştilor şi, în particular, la amenajarea urbană şi la promovarea turismului", se precizează pe site-ul primăriei din Roma, oraş care primeşte aproximativ 12 milioane de turişti pe an.

Asociaţia tour-operatorilor europeni (ETOA) a criticat vehement, într-un comunicat, această măsură, anunţată doar cu cinci săptămâni înainte de a intra în vigoare. ETOA a precizat că tour-operatorii lucrează pe baza unor proiecte multianuale, această majorare luându-i prin surprindere.

"Finanţele din Roma trebuie să fie într-o situaţie disperată dacă se ia o astfel de decizie. Un preaviz pe o perioadă de cinci săptămâni este un mod trist de a admite eşecul planificării financiare a primăriei din Roma", a deplâns Tom Jenkins, şeful ETOA, această situaţie. 

×
Subiecte în articol: taxe sejur roma roma turişti