x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în creştere între Canada şi SUA

Tensiuni în creştere între Canada şi SUA

12 Iun 2018   •   12:26
Tensiuni în creştere între Canada şi SUA

Diplomaţii canadieni se luptă pentru a repara o relaţie deteriorată cu cel mai mare partener comercial al său, după ce înalţii oficiali americani au menţinut poziţia adoptată de Donald Trump în cadrul summitului G7 de la Quebec, scrie The Guardian.

Ministrul Afacerilor Externe, Chrystia Freeland, va călători în Washington în această săptămână pentru o discuţie axată pe comerţ, dar şi pentru o încercare de a reface relaţiile dintre cele două ţări, care au ajuns în cel mai tensionat punct din istoria recentă.

În apariţiile televizate din weekend, consilierul economic al peşedintelui Trump, Larry Kudlow,  a spus că Justin Trudeau “a înjunghiat SUA pe la spate”, după ce premierul Canadei a făcut declaraţii împotriva politicilor agresive de comerţ ale lui Donald Trump.

“Există un loc special în iad pentru fiecare lider străin care se angajează în diplomaţii de rea-credinţă cu preşedintele Donald J Trump, iar apoi încearcă să-l înjunghie pe la spate în drumul spre ieşire”, a spus consilierul comercial de la Casa Albă, Peter Navarro, într-o apariţie la Fox News, duminică.

Tensiunile au şocat experţii şi au alimentat îngrijorări cu privire la un devastator război comercial, în cadrul căruia Canada, o putere economică de mijloc, are şanse mari să piardă.

×