x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May "regretă profund" legile anti-gay

Theresa May "regretă profund" legile anti-gay

17 Apr 2018   •   17:34
Theresa May "regretă profund" legile anti-gay

Theresa May a afirmat că “regretă profund” istoria legală a Marii Britanii în privinţa legilor anti-gay din Comunitatea Naţiunilor, în contextul în care cei 53 de lideri ai săi se întrunesc în Londra pentru un summit anual, scrie The Guardian.

Prim-ministrul Marii Britanii a cerut Comunităţii Naţiunilor să revizuiască legislaţia din era colonială, “depăşită”, care tratează drept criminali peste 100 de milioane de lesibene, gay, bisexuali şi travestiţi din ţările membre.

Theresa May a mers deja mai departe decât orice predecesor al ei, când a afirmat anul trecut că Marea Britanie are o “responsabilitate specială” în privinţa schimbării modului de percepţie a legilor anti-gay.

“Nimeni nu ar trebui să se confrunte cu persecuţia şi descriminarea pentru ceea ce sunt sau pentru ceea ce iubesc”, au fost cuvintele lui May care au stârnit aplauze, marţi.

Activistul pentru drepturile omului, Peter Tatchell, a descris mişcarea ca fiind una “pozitivă şi bine-venită”, dar a sugerat că aceasta ar fi trebuit să fie făcută în faţa liderilor Comunităţii Naţiunilor, mai degrabă decât în faţa unui ONG.

Relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt încă ilegale în 36 de state membre ale Comunităţii Naţiunilor, inclusiv în nouă în care este prevăzută pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

 

×