x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May susţine că nu este momentul potrivit pentru un nou referendum privind independenţa Scoţiei

Theresa May susţine că nu este momentul potrivit pentru un nou referendum privind independenţa Scoţiei

21 Mai 2018   •   14:39
Theresa May susţine că nu este momentul potrivit pentru un nou referendum privind independenţa Scoţiei

Premierul britanic, Theresa May, consideră că nu este momentul potrivit pentru un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al şefei guvernului britanic, adăugând că nu există o dorinţă în acest sens, relatează Reuters. 

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a declarat duminică că va lua din nou în considerare organizarea unui referendum privind independenţa Scoţiei atunci când guvernul britanic va oferi o anumită certitudine în legătură cu Brexitul. 

'Acum nu este momentul pentru un nou referendum de independenţă şi nu există nici o dorinţă în acest sens', a spus purtătorul de cuvânt al premierului May. 

La începutul lunii mai, zeci de mii de persoane au manifestat la Glasgow pentru a cere independenţa Scoţiei faţă de Regatul Unit. 

Manifestaţia anuală a separatiştilor scoţieni a luat amploare după referendumul pentru independenţă din 2014, când naţionaliştii s-au dovedit minoritari, iar 55% din votanţi au optat pentru rămânerea Scoţiei în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.AGERPRES

×