x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toţi locuitorii din Puerto Rico au rămas fără electricitate

Toţi locuitorii din Puerto Rico au rămas fără electricitate

21 Sep 2017   •   13:26
Toţi locuitorii din Puerto Rico au rămas fără electricitate

Puerto Rico a rămas fără electricitate după ce vânturile puternice şi inundaţiile aduse Uraganul Maria au doborât reţele de energie teritoriale ale Statelor Unite ale Americii, potrivit oficialilor, scrie The Guardian.

Maria, care a retrogradat la categoria 3, cu vânturi de 185 km/h, se află în prezent în Republica Dominicană şi este aşteptată în Insulele Turks şi Caicos joi. Uraganul a trecut prin Dominica, Guadeloupe şi prin teritoriul american al St Croix, unde Donald Trump a declarat că este un dezastru major.

“Odată ce vom putea să ieşim afară, vom găsi insula noastră distrusă”, a averizat directorul de gestionare al urgenţelor din Puerto Rico, Abner Gomez. “Informaţiile pe care le-am primit nu sunt încurajatoare”.

Furtuna a ajuns la ţărm miercuri dimineaţă cu vânturi de 250 km/h. Acoperişurile au fost zburate de pe clădiri, iar uşile au zburat din balamale.

Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello, a ordonat stare de asediu în fiecare seară până sâmbătă, de la ora 18:00 la ora 06:00, afirmând că este o mişcare esenţială pentru menţinerea ordinii. “Rămâneţi în locuri sigure”, a spus Rosello.

Inundaţiile au afectat capitala, San Juan, iar nivelul râurilor este foarte ridicat în Puerto Rico, unde a fost dată o avertizare privind inundaţiile. Primarul oraşului Catano, Felix Delgado, a declarat că 80% dintre cele 454 de case au fost distruse. “Vor trece luni şi luni şi luni şi luni până ne vom reveni”, a spus acesta.

Un specialist de la Centrul Naţional pentru Uragane, Mike Brennan, a afirmat că Maria va rămâne “un major şi foarte periculos uragan” pentru următoarele zile, iar ploile vor fi o problemă chiar şi după ce ochiul uraganului va trece de insulă.

Oficiali federali au declarat că toţi locuitorii din Puerto Rico au rămas fără energie electrică începând de miercuri după-amiază.

×
Subiecte în articol: Puerto Rico uraganul maria