x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tradiţiile legate de naşterea unui copil în familia regală britanică

Tradiţiile legate de naşterea unui copil în familia regală britanică

23 Apr 2018   •   14:01
Tradiţiile legate de naşterea unui copil în familia regală britanică

Naşterea unui copil în familia regală britanică este un eveniment important, iar protocolul asociat unui astfel de eveniment respectă reguli bazate uneori pe tradiţii ancestrale, scrie France Presse luni, când Kate, soţia prinţului William, a fost internată la maternitate pentru a da naştere celui de al treilea copil al cuplului. Agenţia franceză de presă reia aceste tradiţii: 

- A existat o perioadă în care ministrul de Interne trebuia să participe la naştere pentru a garanta legitimitatea copilului. Această tradiţie nu mai este respectată din 1936, odată cu naşterea Prinţesei Alexandra, verişoara reginei Elisabeta a II-a. Prinţul William, pe de altă parte, a prevăzut să fie prezent la naştere, aşa cum a făcut-o şi în cazul celorlalţi doi copii ai săi - acelaşi gest fiind făcut şi tatăl său, Charles, sau de Albert, soţul reginei Victoria. 

- Regina, primul cerc al familiei regale şi părinţii lui Kate vor fi informaţi primii despre naşterea bebeluşului regal. 

- Ulterior, supuşii Majestăţii sale vor fi anunţaţi printr-o proclamaţie semnată de doctorii regali şi pusă pe un şevalet special, amplasat în curtea Palatului Buckingham, acelaşi folosit şi pentru naşterea lui William. Şi pentru că trebuie să ţină pasul cu timpurile, palatul va da publicităţii în acelaşi timp un comunicat şi va posta informaţia pe Twitter şi pe Facebook. 

- Salve de tun vor fi trase pentru a saluta vestea (62 din Turnul Londrei şi 41 din Green Park, lângă Buckingham), iar steagul Regatului Unit va fi înălţat pe toate clădirile oficiale. 

- Secretarul privat al Reginei va notifica guvernatorii generali al Commonwealth-ului. 

- S-ar putea ca numele bebeluşului să nu fie dezvăluit timp de câteva zile: britanicii au fost nevoiţi să aştepte o săptămână înainte de a-l cunoaşte pe cel al lui William şi o lună pentru cel al lui Charles. În ceea ce-l priveşte pe George, primul copil al lui William şi Kate, născut în iulie 2013, numele său a fost cunoscut la două zile după naştere, la fel întâmplându-se şi în cazul surorii sale Charlotte, născută în mai 2015. 

- Ştim însă deja că noul membru al familiei regale va răspunde la numele de "Alteţă Regală". 

- El va fi botezat în ritul Bisericii Anglicane, într-o replică a rochiei de dantelă şi satin purtată de fiica cea mai mare a Reginei Victoria în 1841. Originalul nu mai este folosit din 2004 pentru a-l salva de uzură. 

- George a fost botezat de Arhiepiscopul de Canterbury în capela regală a Palatului St James, cu apă din râul Iordan - unde Iisus a fost botezat de Ioan Botezătorul, potrivit Evangheliei - turnată într-un vas de argint gravat cu crini de apă, folosit de mai multe generaţii de familia regală. 

- Bebeluşii regali au, de obicei, mai mulţi naşi. George are şapte, printre care Zara Tindall, verişoara lui William, iar prinţesa Charlotte, cinci.AGERPRES

×