x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIA MH17 - Malaysia Airlines. Rudele victimelor germane vor da în judecată Ucraina la CEDO

TRAGEDIA MH17 - Malaysia Airlines. Rudele victimelor germane vor da în judecată Ucraina la CEDO

22 Sep 2014   •   08:46
TRAGEDIA MH17 - Malaysia Airlines. Rudele victimelor germane vor da în judecată Ucraina la CEDO

Familiile victimelor din Germania ale prăbuşirii avionului Malaysia Airlines vor să atace Ucraina la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru că nu şi-a închis spaţiul aerian zborurilor civile într-un moment în care zona era în plin conflict.

Zborul MH17, cu 298 de persoane la bord - în majoritate turişti olandezi, s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, zonă în care luptele între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi erau în toi. Kievul şi rebelii se acuză reciproc că ar fi doborât avionul.

"Fiecare ţară este responsabilă de securitatea spaţiului său aerian. Lăsându-şi spaţiul aerian deschis zborurilor civile din alte ţări, statul respectiv trebuie să le asigure securitatea. Dacă acest lucru este imposibil temporar, el trebuie să-şi închidă spaţiul aerian", a explicat, într-un comunicat, Elmar Giemulla, avocat şi profesor de drept al aviaţiei care reprezintă trei familii germane.

Avocatul îşi va depune plângerea în octombrie, acuzând Ucraina de 298 de crime prin neglijenţă şi solicitând pagube de cel puţin un milion de euro de victimă, relatează AFP, conform Agerpres. El a mai spus că starea actuală a anchetei nu permite acuzarea Rusiei, dar că nu exclude o astfel de acţiune în viitor.

×