x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedia unui român din Italia. Ce s-a întâmplat la câteva zile după ce a ajuns la cules de mere

Tragedia unui român din Italia. Ce s-a întâmplat la câteva zile după ce a ajuns la cules de mere

30 Sep 2021   •   14:11
Tragedia unui român din Italia. Ce s-a întâmplat la câteva zile după ce a ajuns la cules de mere
Sursa foto: Sursa: Hepta

Un român din Tirano, Italia, a murit la scurt timp  după  ce ajunsese în această țară pentru a lucra la cules de mere. Motivul decesului este infectarea cu COVID-19, scrie stiridiaspora.ro.

„Este cazul clasic Covid care nu este comunicat și degenerează, până la punctul de a-și pierde viața. Și foarte rău, dincolo de faptul că persoana respectivă este rezidentă sau nu a orașului, indiferent dacă este italian sau străin. Îmi pare rău pentru el, pentru familia lui, pentru întreaga comunitate”, a spus Franco Spada, primarul localității.

Acesta a venit la Tirano împreună cu alți 14 români, în urmă cu câteva zile. El urma să lucreze sezonier la recolat de mere. A ajuns în Italia împreună cu soția sa și locuiau într-un mic apartament din centrul istoric al orașului. Vinerea trecută  s-a siimți rău pentru ca două zile mai târziu să ajungă la spitalul Morelli di Sandalo cu saturație mică de oxigen. 

Se crede că acesta s-a îmbolnăviit în România deoarece nu există, deocamdată, focare de COVD-19 în localtate.

Românul ar fi putut contracta Covid în țară, pentru că în prezent nu există focare de coronavirus în Tiran.

„Avem doar cinci cazuri active, toate importate, care sunt la persoanele care se întorc din țări precum Moldova și Macedonia, din care este obligatoriu, la sosirea în Italia, să fie supus unui test. Toate situațiile izolate, sunt gestionate acasă și sunt sub control. Din acest motiv, cred că este puțin probabil ca românul să se fi infectat pe teritoriul nostru”, spune edilul.

Soția românului decedat a ieșit negativ la test. 

×
Subiecte în articol: italia COVID diaspora