x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transsexualii au voie în continuare să facă parte din armata SUA

Transsexualii au voie în continuare să facă parte din armata SUA

30 Aug 2017   •   14:25
Transsexualii au voie în continuare să facă parte din armata SUA

Americanii transsexuali vor avea voie în continuare să facă parte din armată, în timp ce Departamentul de Apărare revizuieşte ordinul lui Trump de a le interzice accesul, a spus Secretarul Apărării, Jim Mattis, relatează The Independent.

Într-o declaraţie, Jim Mattis a spus că a convocat un grup de experţi pentru a examina implicaţiile interzicerii americanilor transsexuali de a servi în forţele armate, căutând să determine “ce este mai bine pentru eficienţa militară în bătălie, care va conduce la victorie pe câmpul de luptă”.  “În acest timp, politica actuală cu privire la membrii care deservesc în prezent va rămâne în vigoare”, a mai spus acesta.

Politica din prezent permite transsexualilor americani să servească în armată, reflectând o schimbare iniţiată de fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama. Iniţial, Donald Trump a anunţat planul său de a retrage directiva lui Obama în privinţa transsexualilor pe Twitter, iar săptămâna trecută a semnat un ordin executiv, pentru a face totul oficial.

Democraţii din Congres au cerut administraţiei să reconsidere iniţiativa. Mai mult de 50 de democraţi au răspuns, iniţial, anunţului făcut prin Twitter de către Donald Trump, printr-o scrisoare adresată lui Jim Mattis prin care îi cer “să nu se conformeze unei directive neconstituţionale care ar putea fi emisă în cele din urmă”. O scrisoare trimisă lui Donald Trump săptămână aceasta arată o mare opoziţie, cu 143 de democraţi care numesc planul “necugetat” şi “dăunător securităţii noastre naţionale”.

×