x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRATAMENT REVOLUŢIONAR împotriva cancerului, DESCOPERIT ACCIDENTAL de o fetiţă de 8 ani?

TRATAMENT REVOLUŢIONAR împotriva cancerului, DESCOPERIT ACCIDENTAL de o fetiţă de 8 ani?

29 Ian 2015   •   16:18
TRATAMENT REVOLUŢIONAR împotriva cancerului, DESCOPERIT ACCIDENTAL de o fetiţă de 8 ani?

O fetiţă în vârstă de 8 ani este posibil să fi descoperit un tratament împotriva cancerului, scrie Metro. Întrebată de tatăl ei cum ar vindeca ea cancerul, Camilla Lisanti a răspuns simplu: cu antibiotice, "ca atunci când am o durere în gât".

Părinţii Camillei, care fac cercetări la Universitatea Manchester pentru găsirea unui remediu împotriva cancerului, au decis să testeze teoria micuţei, iar supriza a fost de proporţii. "Camilla ne-a auzit de foarte des dicutând despre cancer şi ne-am gândit că ar fi distractiv să o întrebăm ce crede ea despre terapia cancerului. Am întrebat-o cum ar vindeca ea cancerul şi a spus că ar folosi un antibiotic, ca atunci când are o durere în gât", a declarat tatăl micuţei.



Spre surprinderea celor doi părinţi, folosirea de antibiotice în distrugerea celulelor canceroase a fost un real succes. Drept urmare, Camilla a fost numită în jurnalul Oncotarget unul dintre autorii studiului.

Doxiciclina, un antibiotic foarte ieftin care tratează acneea, a avut rezultate extrem de bune în tratarea cancerului la sân, prostată, pulmonar sau la creier.

Profesorul Lisanti a declarat că sunt necesare cercetări suplimentare, iar dacă acesteau au succes, atunci antibioticele ar putea fi folosite ca un tratament destul de ieftin în tratarea cancerului.

"Antibioticele sunt foarte ieftine şi uşor accesibile, iar în cazul în care se va putea dovedi legătura între ele şi eradicarea celulelor canceroase, acest lucru ar fi un prim pas spre un nou tratament împotriva cancerului", a declarat Matthew Lam, de la Breakthrough Breast Cancer.



×