x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tren cu substanţe chimice a deraiat în Louisiana. 100 de locuinţe evacuate

Un tren cu substanţe chimice a deraiat în Louisiana. 100 de locuinţe evacuate

05 Aug 2013   •   09:50
Un tren cu substanţe chimice a deraiat în Louisiana. 100 de locuinţe evacuate

Circa 100 de locuinţe din statul american Louisiana au fost evacuate după ce un tren care transporta substanţe periculoase a deraiat, din două vagoane scurgându-se produse chimice, potrivit unor surse oficiale citate de Associated Press, informează agerpres.ro.

Peste 20 din vagoanele trenului aparţinând companiei feroviare Union Pacific au deraiat duminică în jurul orei locale 15.30, în apropierea oraşului Lawtell.

Conform purtătoarei de cuvânt a companiei, Raquel Espinoza, din unul din vagoane s-a scurs hidroxid de sodiu, o substanţă care poate cauza răni sau chiar moartea dacă este inhalată sau atinge pielea. Din celălalt vagon s-a scurs ulei lubrifiant.

Un oficial al poliţiei, Daniel Moreau, a indicat că scurgerile au fost oprite, iar cantităţile de substanţe chimice eliberate în mediu au fost mici şi că ele nu reprezintă un pericol. Însă, din precauţie, toate locuinţele pe o rază de circa un kilometru şi jumătate de tren au fost evacuate.

Un alt vagon avariat transporta clorură de vinil, extrem de inflamabilă, însă nu au existat scurgeri din această substanţă, a precizat Espinoza.

În tren se aflau două persoane, conductorul şi un mecanic, care nu au fost răniţi în urma incidentului. Un bărbat care se afla în apropierea trenului în momentul deraierii a fost dus la spital după ce a acuzat o senzaţie de arsură la ochi, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt.

Conform acesteia, calea ferată unde s-a produs incidentul a fost inspectată cu trei ore înainte de deraiere, a cărei cauză nu este cunoscută de companie la acest moment.

Autostrada care merge în paralel cu calea ferată va rămâne închisă pentru cel puţin două zile, iar traficul a fost restricţionat în perimetrul evacuării, au indicat autorităţile. 

×
Subiecte în articol: tren deraiat substante chimice