x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trenurile Eurostar pe rutele Londra - Paris şi Londra - Bruxelles au întârzieri de până la 40 de minute

Trenurile Eurostar pe rutele Londra - Paris şi Londra - Bruxelles au întârzieri de până la 40 de minute

de Agerpres    |    22 Noi 2014   •   12:58

Trenurile Eurostar circulând între Paris, Londra şi Bruxelles aveau sâmbătă întârzieri de până la 40 de minute, iar una dintre curse a fost anulată după o dublă ruptură, joi noaptea, a cablurilor de tensiune, incident care a provocat şi întârzierea cu peste şase ore a unui Eurostar pe ruta Londra-Paris, transmite AFP.

''Trenurile Eurostar circulă cu o viteză limitată la 170 km/h în loc de 300 km/h pe o porţiune de 25 km, la Lambersart'', în apropiere de Lille, a declarat pentru AFP biroul de presă al companiei Eurostar.

''Există întârzieri de 20 până la 40 de minute pentru toate trenurile Eurostar între Londra şi Paris şi între Londra şi Bruxelles, pe ambele sensuri, iar cursa Londra-Lille-Bruxelles cu plecare la ora 14:04 a fost anulată'', a adăugat sursa citată.

Un tren Eurostar cu 696 pasageri la bord care efectua cursa Londra-Paris, unde ar fi trebuit să ajungă joi la ora 21:17, şi un Eurostar Londra-Bruxelles, cu 600 de pasageri, cu sosirea programată joi la 21:05, au fost imobilizate pe calea ferată joi seară la Lambersart, la periferia oraşului Lille.

Cele două trenuri au fost tractate cu o locomotivă diesel până la gara Lille-Europe, unde călătorii au urcat apoi în alte garnituri, conform sursei citate. Pasagerii veniţi de la Londra au ajuns la Gara de Nord din Paris vineri la 03:30, iar cei care aveau destinaţia Bruxelles au ajuns vineri dimineaţă, cu puţin înainte de ora 06:00, în capitala Belgiei.

×