x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesoara de la Cambridge care îi educă pe cei ce o înjură pe internet. Mulţi dintre "trolli" i-au devenit prieteni

Profesoara de la Cambridge care îi educă pe cei ce o înjură pe internet. Mulţi dintre "trolli" i-au devenit prieteni

28 Aug 2014   •   16:34
Profesoara de la Cambridge care îi educă pe cei ce o înjură pe internet. Mulţi dintre "trolli" i-au devenit prieteni

Profesoara Mary Beard, care predă studii clasice la Universitatea Cambridge, a legat o prietenie trainică cu un student de 20 de ani, care cândva o numea "târfă bătrână" pe internet. Mary Beard, cunoscută în Marea Britanie pentru desele apariţii în presă şi o figură cunoscută din documentarele despre literatură şi istoria clasică, s-a remarcat şi prin numeroase articole şi luări de poziţie împotriva misoginismului care caracterizează multe din comentariile care apar online.

Un astfel de comentariu i-a aparţinut studentului de 20 de ani Oliver Rawlings, care, la unul dintre articolele profesoarei de anul trecut comenta: "Târfă bătrână şi împuţită. Pun pariu că ai un vagin dezgustător".

Mary Beard a preluat atunci vorbele tânărului şi le-a publicat ca atare pe contul ei de Twitter, care este urmat de peste 42.000 de persoane. Identitatea acestuia a fost repede aflată, unul dintre followerii profesoarei precizând chiar că o cunoaşte pe mama tânărului şi că îi poate face legătura cu ea.

Beard a preferat să mai acorde tânărului o şansă şi să-l invite să se cunoască: "Vreau să-l invit să bem ceva şi să-l bat metaforic la fund ca să nu mai facă ce a făcut".

Oliver Rawlings a primit invitaţia profesoarei, iar după întâlnire au devenit prieteni. Mary Beard a sfârşit chiar prin a scrie o scrisoare de recomandare pentru tânăr, pentru ca acesta să se poată angaja fără probleme.

"O să îi fie greu să găsească o slujbă, pentru că dacă îi cauţi numele pe Google, o să apară controversa legată de comentariul pe care l-a făcut. Comentariul a fost prostesc, grosolan, dar nu cred că pentru un tweet trebuie să i se reducă şansele de a găsi o slujbă", a spus profesoara.

Aceasta spune că nu este prima oară când reuşeşte să transforme un om care o înjură pe internet într-un prieten.

Un bărbat care a publicat cândva o fotografie cu retuşuri obscene care o înfăţişa pe Mary Beard, i-a prezentat scuze după ce aceasta o postase pe Twitter.

"Mi-a spus că n-ar fi trebuit să facă niciodată aşa ceva, a fost foarte elocvent în scuzele sale".

De asemenea, un alt bărbat care o numise "malefică" într-unul din comentariile sale i-a devenit acum un prieten care se interesează frecvent de bunăstarea ei şi îi oferă sprijin când alţi comentatori o jignesc pe internet.

"Acum, de câte ori mai am un astfel de necaz, îmi scrie întrebându-mă: Mary, eşti bine, ce pot face pentru tine", spune profesoara. 

×
Subiecte în articol: troll internet mary beard